توضیحات
روش استفاده :
عملکرد سرسمپلر بدین صورت است که ابتدا باید سرسمپلر را متناسب با نوع سمپلر و حجم موردنظر انتخاب کنیم .این وسیله باید در قسمت نوک سمپلر یا جایگاه قرارگیری تیپ آن را محکم شود.
برای برداشتن مایعات، نوک سمپلر را به سمپلر متصل کرده و پیستون سمپلر را تا مرحله یک فشار داده و سپس سمپلر را داخل محلول فرو برده و شاسی را بتدریج رها کنید تا مایع به داخل سمپلر وارد شود. در این مرحله نباید هیچ حبابی داخل نوک سمپلر مشاهده شود.
پس از برداشتن نمونه برای تخلیه آن، ابتدا نوک سمپلر را به دیواره داخلی لوله یا ظرف مورد نظر چسبانده و شاسی را تا مرحله یک فشار داده تا محلول تخلیه شود سپس پیستون را تا مرحله دو فشار داده تا مایع به طور کامل خالی شود.
در نهایت با استفاده از دکمه رهاسازی نوکسمپلر(Tip Ejector)، آن را از سمپلر جدا میکنیم. سرسمپلرها دقت بینظیری دارند و در جعبه هایاتوکلاو نگهداری می شوند.
لازم است قبل از استفاده این سر سمپلرها را اتوکلاو کرد. تیپها بر اساس نوع طرح و ابعاد، رنگ، داشتن فیلتر، Dnase,RNase free بودن دسته بندی میشوند.
پس از برداشتن نمونه برای تخلیه آن، سرسمپلر را به سطح دیواره داخلی ظرف موردنظر میچسبانیم و همزمان پیستون سمپلر را فشار میدهیم.
این بار فشار باید تا مرحله دوم پیستون انجام گیرد تا اطمینان حاصل شود که تمام نمونه درون سمپلر تخلیه شده است.پس از اتمام نمونه برداری با استفاده از دکمه خارج کننده سمپلر سرسمپلر را از سمپلر جدا میکنیم.سرسمپلرها انواع مختلفی دارند. به طور کلی سرسمپلرها به دو دسته سرسمپلرهای فیلتردار و غیر فیلتردار تقسیم می شوند.
که این سرسمپلرها خود نیز از نظر حجم به سه دسته سرسمپلر زرد-سفید و آبی تقسیم بندی میشوند.به عنوان مثال :
سرسمپلر آبی فیلتردار
سرسمپلر زرد فیلتردار
سرسمپلر سفید فیلتردار کوتاه
سرسمپلر سفید فیلتردار بلند
سرسمپلرهای فیلتردار و بدون فیلتر چه تفاوتی دارند؟
سرسمپلرهای بدون فیلتر معمولاً در آزمایشهایی استفاده میشود که از حساسیت کمتری برخوردار است. مانند بررسی جهش در کروموزوم از سرسمپلرهای بدون فیلتر استفاده میشود.
از طرف دیگر سرسمپلرهای فیلتردار برای فعالیتهای آزمایشگاهی حساس به آلودگی مانند PCR و تستهای پزشکی و پزشکی قانونی بسیار مفید است.
سر سمپلرهای فیلتردار برای استفاده دانشجویان و افرادی که تجربه کارهای آزمایشگاهی را ندارد، مفید واقع میشوند.
زیرا این افراد معمولاً به دلیل نداشتن مهارت در نمونهبرداری بهوسیله سمپلر، ممکن است در حین کار مقداری از نمونه در اثر مکش بیشازحد یا قرارگیری اشتباه سمپلر به داخل لوله سمپلر وارد شود که این امر دلیل بسیاری از آلودگیها در کار با سمپلر به شمار میآیند.
وجود فیلتر در این سرسمپلرها از ورود نمونه به داخل لوله سمپلر جلوگیری میکند. بهاینترتیب احتمال آلودگی را کاهش میدهد.
جنس فیلتر مورد استفاده در سرسمپلرهای فیلتردار چیست؟
فیلترهای موجود در سر سمپلر از جنس پلیاتیلن سنگین بوده و خاصیت آبدوستی(هیدروفیلیک) دارد که با تکنولوژی بسیار بالا ساختهشدهاند. این خاصیت باعث میشود که از ورود هرگونه ناخالصی به درون نمونه و آلوده کردن آن در آزمایشهای حساس بیولوژی پیشگیری شود.
فیلتر آبدوست همانند یک سد جلوی ذرات ریز جامد و مایعات را گرفته و از تأثیر بالقوه این مواد در نتایج آزمایشهای حساس جلوگیری میکند.
همچنین فیلترهای موجود در سرسمپلرهای فیلتردار باعث جلوگیری از ورود ذرات آلودهکننده مانند ویروسها و باکتریها به درون مجرای اصلی سمپلر و محافظت از کاربر میشود.
کیفیت فیلتر مورد استفاده در سرسمپلرهای فیلتردار چیست؟
این فیلترها با استفاده از تکنولوژی قالبگیری بسیار ظریف و حساس شناختهشده که خاصیت ارتجاعی بسیار بالا بدون هیچگونه زوائد و برآمدگی به فیلتر میبخشد.
حتی در کوچکترین فیلتر (قطر ۱.۴۵ میلیمتر و ضخامت ۱.۶ میلیمتر) این ویژگی به بهترین نحو دیده میشود.همچنین این فیلترها در دمای بسیار بالا و کاملاً ایزوله تولیدشده و عاری از هرگونه آنزیمهای تجزیهکننده DNA,RNA یعنی RNase/DNase میباشد.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.